Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Οι ημερομηνίες σταθμοί της παρουσίας του Diego στην Napoli

Η άφιξη του Αργεντινού στον ιταλικό νότο, δεν άλλαξε μονάχα την ιστορία της ομάδας αλλά και ενός ολόκληρου πρωταθλήματος. Η παρουσία του Μαραντόνα στην Νάπολι είχε καλές και κακές στιγμές. Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της 5ης Ιουλίου, ημέρα παρουσίασης του στο Σαν Παολο, θα παρουσιάσουμε τις 10 σημαντικότερες ημερομηνίες που σημάδεψαν την σχέση λατρείας ανάμεσα στον θεό του ποδοσφαίρου και την Νάπολη.
Η πρώτη γνωριμία! 5 Ιουλίου 1984
Maradona Napoli arrival 
Ο Ντιέγκο βγαίνει για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Πάολο. Οι δημοσιογράφοι, καθώς και 70.000 φίλαθλοι περιμένουν να δουν το νέο απόκτημα της ομάδας. Μερικά κόλπα με την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και μια ιστορία αγάπης μόλις έχει ξεκινήσει...

Το πρώτο γκολ! 23 Σεπτεμβρίου, 1984
diego maradona napoli 2
Είχε ήδη σκοράρει στους πρώτους γύρους του Copa Italia, απέναντι σε ομάδες όπως η Arezzo και η Casertana, αλλά δεν είχε έρθει στην ομάδα για αυτό. Η πρώτη φορά που βρήκε δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν για την δεύτερη αγωνιστική της σεζόν 1984-85, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Sampdoria. 

Πρωταθλητής Ιταλίας για πρώτη φορά! 10 Μάιου, 1987 
Diego Maradona Napoli
Στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα έρχεται η καταξίωση. Μετά το 1-1 με την Φιορεντίνα η κορυφή εξασφαλίζεται και μαθηματικά και τον βρίσκει να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Scudetto.

Μετά το πρωτάθλημα η Νάπολι κατακτά και το κύπελλο κάνοντας το Double! 13 Ιουνίου 1987
Napoli_-Coppa_Italia_1986-1987
Μέχρι εκείνη την χρονιά μονάχα η Torino και η Juventus είχαν καταφέρει να κατακτήσουν πρωτάθλημα και κύπελλο μέσα στην ίδια σεζόν. Υπό την ηγεσία του Diego οι πρωταθλητές Παρτενοπέι κέρδισαν την Atalanta και στον δεύτερο τελικό του κυπέλλου(0-1), μετά το 3-0 του Σαν Πάολο, κατακτώντας άνετα και το Coppa Italia.

Η κατάκτηση του κυπέλλου Uefa! 17 Μάιου 1989
diego maradona napoli 6Μετά την εγχώρια, ήρθε και η διεθνής καταξίωση, με την νίκη στον διπλό τελικό, με 5-4 επί της Στουτγάρδης.  
Η κατάκτηση του δεύτερου Scudetto! 29 Απριλίου, 1990
diego maradona napoli 4Μια κεφαλιά του Marco Baroni μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαραντόνα, δίνει την νίκη στην Νάπολι κόντρα στην Λάτσιο εξασφαλίζοντας τη πρώτη θέση από την Μίλαν του Arrigo Sacchi. Η πόλη θα ζήσει στιγμές τρέλας παρόμοιες με αυτές του 1987!
Η κατάκτηση του τελευταίου τροπαίου! 1 Σεπτεμβρίου, 1990
Diego Maradona Supercoppa Η παρέα του Ντιέγκο διαλύει την Juventus του Roberto Baggio με 5-1, στο Σαν Παολο και κατακτάει το Super Cup!
Το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της Νάπολι! 17 Μαρτίου 1991
diego maradona napoli 9 Η Νάπολι κερδίζει την Bari εντός έδρας, με 1-0, χάρη σε γκολ του Gianfranco Zola. Μετά το τέλος του αγώνα ο Diego θα υποβληθεί σε έλεγχο, ο οποίος θα τον βρει ένοχο για χρήση κοκαΐνης και θα του επιφέρει ποινή αποκλεισμού 18 μηνών από την Serie A. 
Σύλληψη για κατοχή κοκαΐνης.  26 Απριλίου 1991
 Η χαριστική βολή στην καριέρα του θα δοθεί μετά από την σύλληψη του στο αεροδρόμιο του Buenos Aires. Αιτία ήταν η ανακάλυψη από την αστυνομία, μισού κιλού κοκαΐνης μέσα στο σπίτι του. Αυτό το γεγονός θα οδηγήσει και τυπικά στην λήξη της συνεργασίας με την Νάπολι.
Η επιστροφή στην Νάπολη, για τον αγώνα προς τιμήν του Ferrara! 9 Ιουνίου, 2005
diego maradona napoli 10Μετά από 14 χρόνια επιστρέφει στην Νάπολη για να τιμήσει τον παλιό του συμπαίχτη Ciro Ferrara. Αν και το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Ferrara, η εμφάνιση του στο Σαν Πάολο προξενεί ντελίριο. Οι σκηνές λατρείας και αποθέωσης απλά δεν περιγράφονται...!
NAPOLI GREECE -- Τα πάντα για την αγαπημένη μας Νάπολι ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου