Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο απολογισμός της χρονιάς...

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα κόντρα στην Λάτσιο, σηματοδότησε το τέλος της σεζόν αλλά και το κλείσιμο ενός κύκλου. Η άφιξη του Ράφα Μπενίτεθ το 2013, γέμισε με προσδοκίες τους πάντες αλλά τελικά αντί για το μεγάλο άλμα, η ομάδα κατέληξε να κάνει πολλά βήματα πίσω.
Η δεύτερη θέση υπό την καθοδήγηση του Ματζάρι και η παρουσία στο Τσαμπιονς Λιγκ για δεύτερη σερί χρονιά άνοιξε την όρεξη για την διεκδίκηση του Σκουντέτο και η παρουσία ενός καταξιωμένου προπονητή, με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό του, έμοιαζε να είναι αυτό που ακριβώς χρειάζονταν η ομάδα για να εκτοξευθεί. 
Ο Ντε Λαουρέντις του παραχώρησε τα κλειδιά της ομάδας, του έδωσε ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ να διαχειριστεί και τον στήριξε μέχρις εσχάτων. Και αν η διεκδίκηση του τίτλου σύντομα φάνηκε πως θα ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση, τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη χρονιά, η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου (που θα απογείωνε την ομάδα) έμοιαζε εφικτή, ιδιαίτερα λόγω της παράδοσης του Ισπανού. Ανεξάρτητα από ατυχίες ή άσχημες διαιτητικές αποφάσεις είναι γεγονός πως η ομάδα όλη την χρονιά παρουσίασε μια κάκιστη αμυντική λειτουργία και έβγαζε μια πολύ light αίσθηση, ιδιαίτερα στα μικρά παιχνίδια. Τελικά εκ του αποτελέσματος η επιλογή και η στήριξη στο πρόσωπο του Μπενίτεθ ήταν λάθος, αλλά αλήθεια ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον Ντε Λαουρέντις για αυτό; Η κλασική ελληνική - μεσογειακή νοοτροπία θέλει πρώτο και κύριο φταίχτη τον προπονητή, ο οποίος επιβάλλεται να φύγει με την πρώτη στραβή, εν αντιθέσει με τους "ανόητους" Γερμανούς και Άγγλους που κρατάνε τους προπονητές για χρόνια. Μπορεί λοιπόν το αποτέλεσμα να μην δικαίωσε την διοίκηση, όμως η στήριξη του προπονητή, γεγονός που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά (Ρέχα και Ματζάρι είχανε μείνει 4 χρόνια) αποτελεί δείγμα σωστής και ποδοσφαιρικά υγιούς νοοτροπίας. Όσο για αυτούς που υποστηρίζουν πως φταίει η διοίκηση που δεν επένδυσε περισσότερα χρήματα για μεταγραφές η απάντηση έρχεται από την Λάτσιο η οποία με πολύ μικρότερο μπάτζετ από την Νάπολι, κατάφερε να την πετάξει έξω από δύο στόχους, ενώ με επίσης μικρότερο μπάτζετ η Φιορεντίνα έκανε σχεδόν παρόμοια πορεία (κύπελλο και Ευρώπη), και μάλιστα ξεπέρασε την Νάπολι στο τέλος του πρωταθλήματος. Κοινώς τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία!


Μια ζαριά που απλά δεν βγήκε ήταν η παρουσία του Μπενίτεθ ο οποίος πήρε την ομάδα δεύτερη και την άφησε πέμπτη έχοντας βέβαια πάρει ένα ακόμα κύπελλο, με τρύπα στον φετινό ισολογισμό 20 εκατομμύρια (πάνω κάτω όσα θα έπαιρνε αν δεν αποκλείονταν από την Μπιλμπλαο) όπως έκανε γνωστό ο Ντε Λαουρέντις, ωστόσο το μέλλον δεν είναι και τόσο δυσοίωνο. Η  Νάπολι έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ στις τάξεις της τόσο αγωνιστικά όσο και σαν χρηματιστηριακή αξία. Με σωστές προσθήκες κυρίως από την μέση και πίσω και γιατί όχι με ένα καλό deal σε ενδεχόμενες πωλήσεις του Higuain και του Callejon η ομάδα θα μπορέσει του χρόνου να επανέλθει δριμύτερη. Το όνομα του προπονητή βέβαια θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο. Η πρόταση πάντως στον Emery, ανεξάρτητα αν τελεσφορήσει ή όχι δείχνει πως η διοίκηση θέλει ένα δυνατό όνομα στον πάγκο. 
Τέλος, η ανακαίνιση του Σαν Πάολο αποτελεί κομβικό παράγοντα για την περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας τα επόμενα χρόνια, με το κοντινό παράδειγμα της Γιουβέντους να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. 

Για όσους ξενέρωσαν...


Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα 89 χρόνια της ιστορίας της, η Νάπολι μετράει λίγα τρόπαια σε σχέση με άλλες ομάδες, ενώ οι λύπες ήταν ίσως πιο πολλές από τις χαρές. Όποιος ξεκίνησε να υποστηρίζει την Νάπολι περιμένοντας να σηκώνει κούπες κάθε χρόνο μάλλον διάλεξε λάθος ομάδα. Όποιος όμως ξέρει τι πραγματικά πρεσβεύει αυτή η ομάδα, που ξεφεύγει από τα όρια του ποδοσφαίρου, θα παραμείνει οπαδός και στα άσχημα, ξέροντας πως όταν ξανάρθουν οι καλές στιγμές η χαρά θα είναι διπλή, και θα τις πανηγυρίσει με το πάθος και την τρέλα που μόνο σε αυτή την υπέροχη πόλη μπορεί να συναντήσει κάποιος!

Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα και τα γκολ της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. 


*Κλικάροντας πάνω στα σκορ βλέπετε τα στιγμιότυπα 


Serie A 2014-15 

Coppa Italia 2014-15  
Ευρώπη 2014-15  
Supercoppa Italia 2014-15

NAPOLI GREECE -- Τα πάντα για την αγαπημένη μας Νάπολι ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου