Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Super Napoli! Οι δηλώσεις και τα στιγμιότυπα του τελικού

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, με τους αργεντινούς να κλέβουν την παράσταση η Νάπολι κέρδισε στα πέναλτι (6-5) την Γιουβέντους και κατέκτησε το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας της!
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Γιουβέντους. Ο Τέβες εκμεταλλεύτηκε το διπλό λάθος στην άμυνα της Νάπολι, βγήκε φάτσα με τον Ραφαέλ, και πλασάροντάς τον κάτω από τα πόδια, πέτυχε το 1-0  στο 5ο λεπτό. Η Νάπολι αντέδρασε και με βασικούς εκφραστές των επιθετικών της προσπαθειών τους Χάμσικ και Ιγκουαΐν έψαξε την ισοφάριση. Αυτή ήρθε κοντά στο 15’, όταν ο Χάμσικ με σουτ λίγο έξω από την περιοχή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπουφόν. 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Παρτενοπέι πίεσαν την Γιουβέντους και την έκλεισαν στα καρέ της.
Στο 54’ ο Χάμσικ βρήκε ωραία τον Καγεχόν, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ ενώ στο 60’ η Νάπολι άγγιξε ξανά την ισοφάριση με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ιγκουαΐν να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Η ισοφάριση τελικά ήρθε στο 68ο λεπτό από τον Ιγκουαΐν που βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, και αξιοποιώντας την σέντρα ακριβείας του Ντε Γκουζμάν, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για κάνοντας το 1-1.Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με την Γιουβέντους να μπαίνει πιο δυνατά και με υπέροχη προσωπική ενέργεια και τελείωμα του Τέβεζ να φτάνει στο 2-1 στο 106'. Ο τίτλος έμοιαζε να πλησιάζει πολύ κοντά στην Γιουβέντους αλλά ο Ιγκουαΐν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αν και ο Μπουφόν του στέρησε το γκολ όταν βρέθηκε σε θέση σε τετ α τετ, τελικά δύο λεπτά πριν την λήξη της παράτασης ο αργεντινός με αυτοθυσία και σουτάροντας ενώ έπεφτε, έγραψε το 2-2 στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι.


Εκεί αν και ο Μπουφόν απέκρουσε τρία πέναλτι τελευταίος χαμογέλασε ο Ράφαελ. Αφού ο   Κουλιμπαλί ευστόχησε από την άσπρη βούλα στην επόμενη εκτέλεση ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας σταμάτησε τον Παντοΐν, χαρίζοντας τον τίτλο στους παρτενοπέι! 

H σειρά των πέναλτι: 

Ζορζίνιο (επέμβαση Μπουφόν) 

Τέβες (δοκάρι) 

Γκουλάμ 0-1 

Βιδάλ 1-1 

Αλμπιόλ 1-2 

Πογκμπά 2-2 

Ινλέρ 2-3 

Μαρκίζιο 3-3 

Ιγκουαΐν 3-4 

Μοράτα 4-4 

Γκαργκάνο 4-5 

Μπονούτσι 5-5 

Μέρτενς (επέμβαση Μπουφόν) 

Κιελίνι (επέμβαση Ραφαέλ) 

Καγιεχόν (επέμβαση Μπουφόν) 

Περέιρα (άουτ) 

Κουλιμπαλί 5-6  (επέμβαση Ράφαελ)



Γιουβέντους : Μπουφόν, Λιχτστάινερ (79' Παντοΐν), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (67' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε (106' Μοράτα).
Νάπολι : Ραφαέλ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Γκαργκάνο, Νταβίντ Λόπεθ (91' Ινλέρ), Ντε Γκουζμάν (106' Ζορζίνιο), Χάμσικ (79' Μέρτενς), Καγιεχόν, Ιγουαΐν.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ



Το Surdatto surdato Annammurato ακούστηκε και στην μακρινή Ντόχα
Δηλώσεις 


Μπενίτεθ: "Είναι ο πιο ωραίος αγώνας, είναι η πιο ωραία νίκη. Είναι υπέροχο να νικάς μια δυνατή Γιουβέντους. Είμαστε όλοι χαρούμενοι και αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους οπαδούς μας», είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ισπανός και πρόσθεσε: «Ο Ιγουαΐν έκανε την διαφορά για εμάς στην επίθεση, ο Ράφαελ ήταν εξαιρετικός αλλά και όλοι οι παίκτες μου έκαναν σπουδαίο ματς. Είμαι χαρούμενος επειδή οι τιφόζι τώρα, ελπίζω, θα δείξουν μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα. Ξέρουν ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει."


Ιγκουαίν: "Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου που αντιμετώπισε μια δυνατή Γιουβέντους και έδειξε πως όταν έχουμε δίψα και ένταση, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τίτλο. Ευχαριστώ την ομάδα μου αφού κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι αφιερωμένος στον πρόεδρο και τους οπαδούς μας. Χρειαζόμασταν έναν θρίαμβο για να πάρουμε ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στο πρωτάθλημα αφού αν παίζουμε όπως σήμερα μπορούμε να φτάσουμε ψηλά." 


Ο Ράφαελ έδωσε την εξήγηση του για το περίεργο "χορό" του πριν από κάθε εκτέλεση πέναλτι αντιπάλου. "Αυτός ο μικρός χορός είναι κάτι που έκανα πάντα στην Βραζιλία. Άλλες φορές πιάνει άλλες όχι. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά δεν τα παρατήσαμε και το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Μιλάμε πολύ στα αποδυτήρια για αυτό, αφού γνωρίζουμε πως με τους μεγάλους αντιπάλους πάντα τα πάμε καλά αλλά χάνουμε πολλούς βαθμούς απέναντι σε μικρότερες ομάδες. Τελειώνουμε το 2014 καλά και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε το 2015 καλύτερα. Ήρθα εδώ για να κάνω την δουλειά μου. Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα και πιστεύω πως με ταπεινότητα η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά. Δεν ακούω την κριτική ιδιαίτερα. Ξέρω τι μπορώ να κάνω, όπως και η ομάδα με ξέρει. Σέβομαι την κριτική αφού με βοηθάει να εξελιχθώ αλλά ειλικρινά δεν θα μου αλλάξει την ζωή."

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα. "Νικητής ήταν το ιταλικό ποδόσφαιρο. Το Νάπολι - Γιουβέντους είναι μια αναμέτρηση που δίνει σπουδαια παιχνίδια ακόμα και στην Σεριε Β. Ήμασταν τυχεροί στα πέναλτι και ας πούμε πως κάναμε μια καλή πρόβα για οτι θα δούμε στο πρωτάθλημα. Το να κερδίζεις το κύπελλο και το σούπερ κάπ, δεν είναι και άσχημη επίδοση. Συγχαρητήρια και στην Γιουβέντους, τα παιχνίδια μεταξύ μας είναι πάντα σπουδαία. Ο Μπενίτεθ ήταν αλάνθαστος στον τελικό, έδειξε πως ήμουν σωστός που τον επέλεξα. Ο Ράφα είναι τζέντλεμαν, διδάσκει ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να έχεις υπομονή ώστε οι μέθοδοι του να αποδώσουν. Για το υπόλοιπο της χρονιάς περιμένω τα παιδιά να τιμήσουν την φανέλα όπως σήμερα. Θα ενισχύσουμε την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε καλά την χρονιά. Σήμερα όπως και στα παιχνίδια με τις Ρόμα και Φιορεντίνα δείξαμε το επίπεδο μας, πρέπει απλά να διατηρούμε αυτή την νοοτροπία σε όλα τα παιχνίδια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου